Kasarihaaste: 2/7

Seitsemän päivän 80-luvun biisien haaste jatkuu. Seuraavana ei-kasarina 80-luvun biisinä on Beastie Boys: Shake Your Rump.

Beastie Boys vaihtoi alkuaikojensa HC-punkin ja ensimmäisen levyn räkänokkaisten bileräppiaikojen (en tarkoita sitä, mitä sanalla nykyään tarkoitetaan) jälkeen toisen vaihteen päälle, ja teki Paul’s Boutiquen armottomasta kasasta sämplejä. Moista levyä ei voisi nykyisillä sämpläyskäytännöillä tehdä. On tämä paljon kiinnostavampaa kuunneltavaa kuin minimalistinen rumpukoneen säksätys. Seuraavalla levyllä he keksivät itsensä taas uusiksi, mutta se on 90-luvun tarina se.

Shake Your Rump on tästä hyvä esimerkki. Yhdentoista eri biisin sämplejä, kaksi nasaalia ja yksi käheä ääni. Helvata, kun on toimivaa.

  • Mikko

    Beastiet ei biittejä tehnyt vaan Dust Brothers ja ilmeisesti kaikki samplet oli luvallisiakin.

    • En meinannut sitä, etteikö niillä olisi ollut kolmikon ulkopuoliset tyypit tekemässä biittejä, kuten useasti muulloinkin, mutta olisi hömelöä sanoa, etteikö tuo olisi Beastieiden tekosia, kun Dust Brothers on tuon otsikon alla vääntämässä.

      Ongelma ei ole se, että tuolloin olisi jätetty samplet clearaamatta, se oli vaan reippaasti halvempaa ja helpompaa. ”Yet most of the samples used on Paul’s Boutique were cleared, easily and affordably, something that Simpson says would be ”unthinkable” in today’s litigious music industry. The album will, therefore, always be unique.” – http://www.soundonsound.com/sos/may05/articles/dust.htm