Jarkko Martikainen ja Äänioikeus Semifinalissa

Martikainen yhtyeineen esitteli tulevan levynsä antia Semifinalissa. Toiveikas yleisö oli saapunut kuulemaan, mitä tulevalla Usko-levyllä on annettavaa.

Vastapainoksi aiemmille primitiivisille mies ja kitara -tekniikalla toimineille edellisten levyjen kiertueille tällä kertaa mukana on kokonainen bändi. Keulakuva itse oli jättänyt kitaran kotiin.

Keikka alkoi hieman vaisusti. Tämä tuskin oli ihan odottamatonta, koska uuden levyn seesteinen anti tuskin aukeaa ensimmäisellä kertaa järin hyvin. Ensimmäinen mielikuva on se, että Martikainen on tehnyt oman Hallanvaaransa, rauhallisen jousivetoisen levyn, jossa puhutaan isoin sanoin. Keikan keskivaiheilla meno alkoi parantua joko sen takia, että mukauduin rauhalliseen otteeseen tai siksi, että muutamalla hienolla hitillä saatiin minut hereille. Kärpäsistä härkiä -teemainen kappale otti kantaa Vapaa-ajattelijoiden liiton bussimainoskohuun. Ensimmäisellä kuulemiskerralla se tarttui parhaiten korvaan.

Kaikki tämä oli lupaavaa, mutta tiedä sitten. Olisiko pieneksi pettymykseksi jäänyt Toivo kuulostanut samalta ensimmäistä kertaa kuullessa? Olen varovaisen toiveikas.

Martikainen on aktivoitunut Facebookissakin, ja ensimmäiset rippeet faniyhteisöstä ovat jo kasassa.

Jarkko Martikainen ja Äänioikeus