Axl Vegasiin

Tänään töissä ruokatunnilla käsittelimme kaikki maailman tärkeät asiat. Ne käsiteltyämme päädyimme siihen, että Guns N’ Rosesin tulisi Axlin johdolla tehdä elvikset. Tämä vaatinee jonkin verran selitystä.

Tämän päivän Guns N’ Roses on Axl ja liuta erittäin taitavia muusikkoja, jotka eivät kuitenkaan ole Gunnareiden kultakauden kokoonpanosta. Siksi nykyinen GN’R on falski, mutta pyrkii silti aitouteen. Siksi se ei vedä kuin nostalgiallaan. Jos Gunnarit näyttäisivät yleisölle avoimesti sen, että he eivät ole aitoja ja tekisivät sen suureellisesti, se olisi paljon mielenkiintoisempaa – ja aidompaa!

Gunnareiden pitäisi siis tehdä elvikset, eli siirtyä tekemään keikkaa ilta illan jälkeen Las Vegasissa. Show’n pitäisi olla tarkasti orkestroitu kabareehenkinen kokonaisuus. Koska lavarakennelmien ei enää tarvitsisi liikkua kaupungista toiseen, voitaisiin tehdä upeita virityksiä. Koska show olisi samanlainen joka ilta, koreografiat ja erikoisefektit pystyisi viilaamaan huippuunsa.

Kabareessa pitäisi käsitellä kaikki GN’R-aikakaudet. Sen pitäisi alkaa katurockbändin Reckless Life -vedolla ja siirtyä Appetite for Destruction -kulta-aikaan Ritzin ’88 legendaarisen keikan hengessä ja lyödä Axlille koppalakki päähän. Sitten pienen akustisen hetken jälkeen siirrytään 90-luvulle punaiset pyöräilyshortsit ja T-paita -meininkiin.

Konsertin 90-luvun vaiheessa keikka keskeytetään viimeisen biisin loppupuolella hetkeksi, kun joku yleisöstä (todellisuudessa tarkkaan suunniteltu statisti) kuvaa keikkaa ja Axl huomaa sen. Tämä episodi kestää kuitenkin vain muutaman minuutin ja lavalle palaa jenkkifutispaita- ja Dexter Holland -letti-Axl esittämään muutaman raidan Chinese Democracylta. Keikka loppuu siihen, kun vaihdetaan Las Vegas Elvis -vaihteelle valkoisine syväänuurrettuine pukuineen ja vedetään alkuaikojen hengessä Heartbreak Hotel.

Kaiken tämän nauttii maksanut yleisö siististi drinkkipöytiensä ääressä istuen, koska sen ei ole tarkoituskaan olla vaarallinen rock-keikka, ainoastaan näyttää siltä. Jos aidosti aitoa ei ole tehtävissä enää, aidosti falski voittaa nihkeästi aidon milloin tahansa.