Supergrass Nosturissa 13.11.

Myönnettäköön etten ole pitkäaikainen Supergrass-fani. Alrightit ja Maryt ovat radiosta tuttuja ja In It For The Money tuli joskus lainattua kirjastosta. Sen verran houkuttelevalta bändin ensimmäinen Suomen keikka kuitenkin kuulosti että lippu tuli hommattua ja sen myötä muutama levykin. Vaivannäkö kannatti, sillä brittiläiset soittivat – tuoreimman levyn nimeen viitaten – timanttisen keikan.

Viisihenkisenä (suurimman osan keikasta mukana oli kakkoskitaristi) esiintynyt yhtye oli hyväntuulinen. Tyylikäs Gaz Coombes pahoitteli että bändiltä kesti 15 vuotta saapua Suomeen. Keikka avattiin hieman The White Stripes -henkisellä Diamond Hoo Ha Manilla ja se jatkui Bad Bloodilla, molemmat uuden levyn materiaalia.

Täysin tuore kappalekin kuultiin. Itse en ainakaan tunnistanut I sold my house / I sold my motor too -fraasin sisältänyttä kappaletta.

Omiksi suosikeikseni keikalta nousivat todella tarttuva Rebel In You sekä Supergrass -levyn tunnelmallinen avausraita Moving. Setin loppuun kuultiin hauskan videon omaava Pumping On Your Stereo, ensimmäisen levyn kappaleet Strange Ones ja Caught By The Fuzz sekä kolme encorea.

Toivottavasti bändi saadaan pian uudestaan Suomeen. Voisi kuvitella että festareilla homma uppoaa takuuvarmasti.

  • Noora

    En minäkään ilman apuja tunnistanut outoa kappaletta, mutta se oli Policen Next to You.
    Olipa todella vakuuttava tuo Supergrassin keikka! Life on Other Planets ja Road to Rouen levyjen materiaalia oli setissä minimaalisesti mikä ei tosin yhtään haitannut. Onneksi kuitenkin St. Petersburgin vetivät!

  • Kiitos tiedosta. Enpä olisi arvannut että se oli cover.

    Life on Other Planetsin ja Road to Rouenin vähäinen osuus setissä ei haitannut sikäli että kyseisiä levyjä en ole kuullut käytännössä lainkaan.

  • Pingback: Supergrass hajoaa | Roklintu()