Nightwish antoi kenkää Tarja Turuselle

Kun kiertueen päätöskeikka oli rokattu, Turunen pantiin bändistä pihalle.

Avoimessa kirjeessä Nightwishin kotisivuilla Tuomas Holopainen toteaa:

”Nightwish on elämäntapa, henkireikä, josta emme pysty luopumaan. Yhtälailla varmaa on ettemme pysty jatkamaan bändiä sinun tai Marcelon [Cabulin, Turusen aviomiehen] kanssa. Viimeisen vajaan vuoden aikana tapahtui jotain surullista, jota olen pohtinut joka ikinen päivä, aamu ja yö. Sinun asenteesi ja käytöksesi ei enää sovi Nightwishin piiriin. Sinusta on tullut esiin sellaisia piirteitä, joita en olisi uskonut vanhassa rakkaassa ystävässäni näkeväni. Ihmiset jotka eivät puhu toisilleen vuoteen, eivät kuulu samaan bändiin.”

”Jotenkin Marcelo on saanut sinut muutettua siitä herttaisesta maalaistytöstä diivaksi, joka ei ajattele eikä käyttäydy enää kuten ennen. Tuntuu että olet liian varma omasta korvaamattomuudestasi ja statuksestasi.”

Tässä on jotain erittäin Yoko Onoa.

Täydennys jälkeenpäin: Kaksi tuntia tämän artikkelin jälkeen Helsingin Sanomat julkaisee artikkelin otsikolla Säveltäjä Holopainen: Nightwish koki Yoko Ono -kuvion. Arvio tilanteesta ei ollut kovin kaukaa haettu, näemmä.