Weezer:Make believe

Rivers Cuomo ja kumppanit ovat täällä jälleen! Tällä kertaa levyn päätuottajana on ollut Rick Rubin. Tuloksena on loistava levy, joka sisältää parista aiemmasta levystä poiketen aavistuksen erilaisia sävyjä.

Levyn kappaleet ovat rakenteiltaan varsin simppeleitä, mutta silti tarkkaan harkitun kuuloisia. Perfect situation ja Peace -kappaleiden kertosäkeet koostuvat harmittomasta woo-oo hoilauksesta, mutta Cuomo on saanut puristettua sävellyksiinsä niin paljon imua, että niitä laulaa väkisinkin mukana. Osittain bändi on myös palannut ensimmäisen levyn tunnelmiin. Esimerkiksi The damage in your heart on hitaampi kappale kun taas The other way on suoraviivaisempi rokkipala taputuksineen, molemmat ovat soundeiltaan kuin uran alkuajoilta.

Bändin tuttu soundi on siis tallella ja sitä on paikoin päivitetty onnistuneesti. Juuri ne ratkaisevat pienet yksityiskohdat on tehty tuoreen kuuloisella tavalla. Jousia kuullaan monessakin kappaleessa, mutta ne on älytty pitää sopivasti taustalla. This is such a pity -kappaleen koskettimet ovat halvasta Casion syntetisaattorista, mutta oikea soundi ei ole aina kiinni kalliista laitteista. Levyllä on mittaa juuri sopivasti, 12 kappaletta. Enempi pituus alkaisi puuduttamaan.

Bändin kotisivuilla on jäsenten keskustelua uuden levyn biiseistä. Teksti avaa levyn sisältöä hyvin ja mukana on melko yllättäviäkin kommentteja. Esimerkiksi Beverly hills ei Cuomon mukaan olekaan sarkastinen näkemys luksuselämästä, vaan ihannoi aihetta aidosti. Uskoako tuota.

Vaikea tästä on kenenkään muun pistää paremmaksi. Alkavan kesän ykköslevy on tässä.