Aerosmith:You gotta move -dvd

Aerosmithin ensimmäinen live-dvd sisältää parin tunnin verran musiikkia. DVD on kuvattu Honkin’ on bobo -levyyn pohjautuneella kiertueella. Kyseinen levy sisältää pääasiassa lainakappaleita ja muutamia niistä kuullaan tietysti dvd:lläkin.

Konserttitaltiointi on tehty alunperin televisiota varten. Kappaleiden väliin on lisätty pieniä pätkiä Honkin’ on bobo -levyn nauhoituksista sekä fanien ja bändin kommentteja. TV-lähetyksessä keikan pätkimisen saattaa vielä jotenkin ymmärtää, mutta dvd:llä pitäisi olla mahdollisuus katsoa koko konsertti alusta loppuun ilman keskeytyksiä. Nyt jokaisen kappaleen intro on pilattu ylimääräisellä puheella.

Keikan pätkimisen lisäksi toinen iso ongelma on leikkauksessa. Nykyisten musiikkivideoiden tyyliin kuva ei viivy yhden kameran mukana juuri sekuntia kauempaa. Lisäksi yleisöä pyritään näyttämään joka välissä. Kuviin on löydetty lähinnä amerikkalaista naiskauneutta, joka tuntuu nauttivan enemmän kameroiden edessä heilumisesta kuin bändin soitosta. Tuloksena on kuvallinen sekasotku, joka ei tue musiikkia juuri lainkaan. Välillä tekee mieli sulkea silmät ja antaa pelkän musiikin tehdä tehtävänsä.

Levyn musiikillinen anti on hyvää ja biisivalinnat pääosin onnistuneita. Bändi soittaa 30 vuoden kokemuksella, tosin jotkut biiseistä vedetään läpi liiankin rutiinilla. Lainakappaleet, kuten Road runner ja Joe Perryn laulama Stop messin’ around ovat poikkeuksetta upeaa kuunneltavaa. Niissä koko bändi tuntuu haastavan itsensä. Omasta varhaistuotannostaan mukaan on valittu mm. Toys in the attic ja Back in the saddle, jotka sopivatkin hyvin lainaklassikkojen seuraksi.

Konserttitaltioinnin lisäksi dvd:llä on mm. viisi alkuperäisestä tv-lähetyksestä karsittua kappaletta, joista etenkin Last child on hieno veto. Pakkauksessa on myös CD, jolla on seitsemän livebiisiä.